Om oss - Företaget


Självförsörjande Hus ingår i den familjeägda koncernen Saint Affärsutveckling och förvaltning AB 556661-6271 med lokalisering i Enköping. Koncernen har en stark ekonomisk ställning och bred erfarenhet från entreprenöriell verksamhet främst inom fastighetssektorn.

Vår mission är att utveckla innovativa fastighetskoncept som underlättar omställningen inom fastighetsbranschen mot hållbarhet och ökat självförsörjande.

Vi som ägare upplever att vi står inför ett paradigmskifte med stora utmaningar inom miljö- och klimat. En omställning är nödvändig för att säkerställa en hållbar livsstil med en natur i balans. Vi är därför djupt engagerade i hållbarhets- och miljöfrågorna inom fastighetsbranschen. Vår bakgrund är både praktisk och akademisk och vi kan med eget kapital genomföra, utveckla och utforska hur framtidens hus skall byggas.

Självförsörjande hus erbjuder en process med kunskap och stöd för att utveckla fastigheter i linje med samhällets klimat- och miljöomställning. Vi underlättar genom att vara konkreta och leda er från idé till verklighet.

Vi har idag ett utvecklat koncept och lösningar som passar för de flesta typer av fastigheter. För att just vara konkreta så har vi byggt vårt kontor i Enköping som ett forsknings- och visningshus. Här kan vi visa er de kvaliteter och möjligheter som redan idag bidrar till framtidens hållbara hus.

Vilka är vi?

Mats Olsson, Huvudägare och verksam entreprenör inom bygg- och fastighetsbranschen.

"Jag är praktiker och tycker att saker skall hålla och fungera. Det tog några år innan jag insåg att mitt kritiska tänkande var inspirationen till att utveckla lösningar på sådant som inte är hållbart.

Att lära mig mera och att utveckla det som inte fungerar har alltid inspirerat mig"

Erik Olsson, Projektutvecklare och hållbarhetsansvarig för Självförsörjande hus.

"Jag har alltid varit nyfiken och drivs av mitt engagemang för klimat- och miljöfrågor.

Som utbildad landskapsarkitekt är min vilja att förstå och utveckla hur samhället, människan och naturen kan mötas för att värna och skapa en hållbar framtid."

Urban Ehrling, Advisory board med lång erfarenhet från fastighetsbranschen. Analytisk Lantmätare med bakgrund bl.a som fondförvaltare inom fastighetsbranschen.

"Jag tycker om att arbeta med kreativa entreprenörer och att bistå med ordning vilket ofta gör det lättare att finna lösningar."

Anders Ulmstedt, VD Conelement och delägare Självförsörjande Hus.

"Jag är utbildad materialingenjör på KTH."

Våra projekt

Läs mer om våra pågående projekt nedan.

Är du intresserad av att veta mer eller har mark att utveckla eller sälja?

Visningshus i Enköping

Projektform: Kontor- och experimenthus (parhus) i Enköping.


Edsberga Bred


Projektform: Utveckling av mark utanför Enköping.

Taxinge


Projektform: Framtagande av detaljplan i Nykvarn, Taxinge.


Tävlingsförslag Björkalund

Projektform: Tillsammans med samarbetspartner utvecklat ett tävlingsförslag "Framtidens innovativa boende #1".