Anmälan: att arbeta och leva i ett koncepthus 

Drömmer du om prova på en hållbar livsstil och bli mer självförsörjande? Är du eller ni i behov av att hyra en bostad under en kortare period?

Vi söker just nu engagerade, kunniga och nyfikna personer för att samarbeta och korttidshyra en del av vårt forsknings- och visningshus i Enköping. Syftet är att under en begränsad period tillsammans samla information och data, som att utforska driftskostnader, odlingskapacitet och energiåtgång i vårt koncepthus.

Vi söker dig som vill hjälpa oss med utvecklingen och har ett stort intresse och engagemang för fastighetens miljöpåverkan. Läs mer om erbjudandet genom att trycka på knappen nedan.

Start kan ske under november 2022.

Vårt erbjudande

Kontakta oss

Till vårt koncepthus i Enköping söker vi intresserade personer som vill korttidshyra vår lägenhet under en begränsad tidsperiod, för att hjälpa oss samla in data kring fastighetens driftskostnader och förbrukning.

Vårt forsknings- och experimenthus är ett parhus, och återfinns i stadsdelen Gånsta i Enköping, varav den ena delen av parhuset är avsedd för korttidsuthyrning. Erbjudandet avser en fastighet om ca 150 kvm i två plan med tillhörande vinterträdgård och odlingsutrymme. Till detta hör även en trädgård om ca 700 kvm tomt.

Tillgång till huset kommer kunna ges tidigast under senhösten 2022.

Vi söker

Vi söker er med ett stort intresse och engagemang för en hållbar livsstil, oavsett om detta avser arbete eller fritid. För detta behövs någon form av angränsande praktisk eller yrkesrelaterade kunskaper inom områden så som miljö, energi, fastighet, arkitektur eller odling. Likaså har du en grundläggande förståelse för hantering och uppföljning av data.

Vi avser att löpande följa upp och utvärdera:

  • Enligt gemensam överenskommelse dokumentera upplevelsen i sociala medier.

  • Veckovisa möten samt dagboksanteckningar enligt tabellen nedan.

  • Djupintervjuer (ungefärlig frekvens ett möte per månad).

  • Möjlighet att i viss utsträckning ta emot besökande/intresserade för att vi ska kunna visa huset & konceptet.

  • Löpande arbete och kontinuitet med odling, resurshushållning och utvärdering.

  • Löpande mätning och gemensam uppföljning av styr- och reglerdata.


Våra mål

Våra mål är att erbjuda en fastighet med låga kostnader och med en given budget kopplat till utveckling och uppföljning av driften och graden av självförsörjning. Vi erbjuder även möjligheten att bekanta sig med, och skapa förutsättningar för, en arbetsplats eller livsstil i balans med naturen. En exakt överenskommelse når vi genom en gemensam dialog och process.

Om du klickar på länken "Anmäl dig här" nedan så får du beskriva dig själv och motivera varför just du skulle vara en passande framtida hyresgäst. Ange för vilken period du är intresserad av att hyra - max tre månader.

Intresseanmälan är öppen tills vidare, och vi kommer att kontakta dem vi finner uppfyller rätt krav under november-december månader. Vår ambition är att tillsammans hitta en spännande samarbetsform och överenskommelse under november-december 2022.

Skriv gärna i anmälan om du har funderingar eller anser att saker är oklara. Vi ser fram emot din ansökan!